GroenLinks heeft door het hele land heen zijn afdelingen. Bij het woord 'afdeling' denk je misschien eerder aan een specifieke, duidelijk afgebakende groep, zoals een legeronderdeel, de kinderafdeling van een modezaak of de kraamafdeling van een ziekenhuis.

De afdeling GroenLinks Heumen ziet zichzelf als onderdeel van een brede beweging, waarbij mensen zich inzetten voor een groene, duurzame en eerlijke samenleving. Het is dus geen besloten groep, maar iedereen die zich bij ons thuisvoelt is van harte welkom om
mee te doen.

De afdeling kent bijna 50 geregistreerde leden. Daarnaast zijn er vrienden en sympathisanten. Tweemaal per jaar ontmoeten we elkaar op een algemene ledenvergadering waar de lokale politiek, de koers van de fractie, het verkiezingsprogramma, de kandidatenlijst en allerlei maatschappelijke zaken besproken worden. En omdat het in de politiek altijd om mensen gaat, is het zeker goed als leden elkaar ontmoeten.

Als afdeling proberen we de beschikbare menskracht optimaal te benutten voor de ondersteuning van de fractie en/of voor inzet bij maatschappelijke thema’s en acties.

Geïnteresseerd? Onze secretaris Lucas van der Heijden vertelt je graag meer. Neem contact met hem op via bestuur@groenlinksheumen.nl.