Wie ben ik?
Ik ben geboren in 1974 in Beek, Zuid-Limburg. Ik ben getrouwd met Linda, en heb twee kinderen, Petran van 14 en Jonna van 10. Ik werk als verpleegkundig specialist in opleiding op de afdeling Oncologie in het RadboudUMC. Ik houd me daar specifiek bezig met immuuntherapie, een nieuwe behandelmethode binnen de oncologie. Een leuke, drukke baan.
De afgelopen periode ben ik gemeenteraadslid geweest voor PvdA/GroenLinks. Ik heb me vooral bezig gehouden met duurzaamheid en verkeer en daarnaast allerhande grondgebonden zaken. Ik heb af en toe, denk ik, het verschil kunnen maken.
In mijn vrije tijd wandel en fiets ik veel en probeer ik vooral leuke dingen te doen met het gezin. Zo maak ik muziek met mijn dochter en scherm ik met mijn zoon.

Waarom politiek actief?
Een dorp waar het goed leven is, ontstaat niet vanzelf. Daarvoor moeten veel mensen heel hard werken. Vanaf de zijlijn dingen roepen, vind ik te gemakkelijk. Vanaf de oprichting van GroenLinks ben ik lid geweest van deze partij, omdat ik vind dat het heel belangrijk is dat er behalve een sociale koers ook een duurzaam beleid gevoerd moet worden. Ik geef de aarde graag door in een goede staat. Mijn speerpunt in de raad was duurzaamheid in élk voorstel, bij élke beslissing. Dat kan groot (klimaatneutraal Heumen, een nieuw gasloos zwembad), en klein (eisen stellen aan de uitstoot van busjes voor het doelgroepenvervoer).

Toegevoegde waarde?
Wat mij betreft is het belangrijk deze duurzame lijn door te trekken, en nóg scherper te trekken. En als we daar met zijn allen keuzes voor moeten maken die misschien iets minder luxe betekenen, dan zij dat zo. Het mag duidelijk zijn dat ik de nieuwe fractie en commissieleden zal ondersteunen op het gebied van duurzaamheid, fietsen en grondzaken.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.