Wie ben ik?

Mijn naam is Lucas van der Heijden. Geboren in 2002 te Utrecht, getogen sinds 2003 in Malden. Ik heb hier eerst op de Regenboog gezeten, totdat ik in 2012 aan het Kandinsky college begon. In 2019 heb ik hier mijn Vwo-diploma op gehaald. Datzelfde jaar ben ik begonnen aan mijn studie Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Naast mijn studie en gemeentelijke politiek houd ik me in mijn vrije tijd veelal bezig met mijn hond Brick. Daarnaast ben ik van kleins af aan erg gesteld op lezen. Verder vind ik het leuk om in de tuin bezig te zijn en geniet ik erg van het kijken van films & series.

Waarom politiek actief?

Ik was al jaren politiek geïnteresseerd, maar dit bleef beperkt tot met mijn vrienden er discussies over voeren. Dit veranderde in mijn eerste jaar als student, waar ik als student Bestuurskunde steeds meer leerde over het lokale bestuur en het daardoor ook meer begon te appreciëren. Bovendien kwam ik voor de universiteit steeds vaker in aanraking met de politiek. Dit culmineerde in Februari, toen ik een participatie bijeenkomst bijwoonde over verduurzaming, en ik als één van de weinigen een duurzaam geluid liet horen. Klimaatverandering is mijn mening hét grote probleem van deze tijd, wat alleen kan worden opgelost door snel en daadkrachtige actie. Dat kan alleen als er ook aandacht is voor een inclusief en omvattend sociaal beleid, zodat de zwakste schouders niet de zwaarste lasten hoeven dragen. Een betere wereld kost tijd, maar we moeten er niet langer op wachten.

Toegevoegde waarde?

Duurzaamheid is en blijft het hoofddoel, en daar wil ik me zeker voor inzetten. Daarnaast leer ik in mijn studie ontzettend veel over het (lokaal)bestuur, kennis die ik graag wil toepassen hier in Heumen.