Wie ben ik?
Sociaal, betrokken, communicatief, hartelijk; dat zijn trefwoorden die voor mij gelden. Ik ben in 1962 geboren in Nijmegen en deels getogen in Overasselt. Na mijn dertigste ben ik daar weer gaan wonen in het voormalige geboortehuis van mijn partner Piet van Casteren. Samen hebben we drie kinderen, die nu allen studeren. Van beroep ben ik communicatieadviseur, veelal in de ziekenhuiszorg. Daarnaast flex ik voor HAN opleiding Communicatie als o.a. stagebegeleider. Mooi om het stokje door te geven! Ik ben nieuwsgierig en hou graag trends en ontwikkelingen bij. In mijn vrije tijd vind je me vaak te paard, met mijn neus in een of ander boek of met een koptelefoon op muziek luisterend.

Waarom politiek actief?
De meeste mensen hebben het goede voor ogen, daar ben ik van overtuigd. Bij ontmoetingen met anderen valt me altijd weer op hoe aardig we voor elkaar zijn, hoezeer we elkaar willen helpen en hoe klein de minderheid is die dat niet wil. De polarisatie en de verrechtsing in de maatschappij gaan me dan ook aan het hart. Ik vind dat het de werkelijkheid geweld aan doet. Zo moeten we niet willen samenleven. Daar wilde ik wat tegen doen. In onze democratische samenleving is dat een kwestie van stemmen en lid worden van een politieke partij. Een aantal jaren geleden ben ik lid geworden van GroenLinks, omdat ik me met dit gedachtegoed en met deze positieve beweging het meest kan vereenzelvigen.

Toegevoegde waarde?
Het politieke handwerk op basis van de verschillende standpunten laat ik graag aan anderen over. Ik ben meer gecharmeerd van het algehele positieve van de GroenLinks beweging, van het onderscheid maken op het duurzame vlak en van een goed sociaal beleid voor mensen die erbuiten dreigen te vallen. Mijn meerwaarde is dat ik GroenLinks kan ondersteunen met communicatie, bijvoorbeeld met plannen maken, anderen enthousiasmeren, goede teksten schrijven of de website bijwerken.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.