Wie ben ik?
Ik ben geboren in december 1955 in het centrum van de politiek: Den Haag. Opgegroeid in Groningen, samen met vijf broers en zussen. De stugge levensromantiek van de noorderlingen inspireert mij tot op vandaag.
Met 18 jaar de deur uit, theologie studeren. Deze keuze was mede ingegeven door gedreven priesters en de bevrijdingstheologie in Zuid-Amerika. Tegen Amerika in de oorlog met Vietnam. Tegen de kruisraketten en neutronenbom. Na 10 jaar studie (ja ja, maar óók actief in de Filmclub en in het plaatselijk jeugdwerk) predikant geworden. Vier verschillende gemeentes, 11 jaar in de jeugdzorg en 3 jaar in het Meanderziekenhuis Amersfoort. Ik ben nu ruim 4 jaar predikant van de Protestantse Gemeente in Huissen .
Na mijn scheiding vond ik een nieuwe liefde in Malden waar ik nu bijna 5 jaar woon. Om het wonen en leven hier wat dieper te verwortelen ben ik sinds een half jaar actiever in de politiek. Sinds kort lid van het GroenLinks- bestuur. Ik ben de trotse en dankbare vader van 3 volwassen kinderen, twee stiefkinderen en opa van drie kleindochters. Mijn hobby’s: wandelen, popmuziek, sudoku’s en de filosoof Spinoza. En ik bezoek graag de bioscoop (was jarenlang lid van de Nederlandse Filmkeuring).

Waarom politiek actief?
“Je hebt een dorp nodig om iemand op te voeden” zegt een Afrikaans spreekwoord. Een kind is zoveel meer dan alleen maar kind van ouders, maar maakt deel uit van een familie, schoolklas, collega’s, woonplaats, de toevallige mensen die je weg kruisen. Mijn kernwoorden voor dat alles: solidariteit, rechtvaardigheid , ieder mens telt. Solidariteit met mensen, met de aarde. Deze aarde is niet ons bezit, maar hebben wij te leen van onze (klein)kinderen. Ik heb de politiek nodig om dat scherp te houden. In Malden heb ik die solidariteit ervaren als vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang in Heumensoord en als lid van de Burger Adviesraad . In Groen Links Heumen vind ik de menselijke maat , de scherpe debatten die to the point zijn en de onderlinge betrokkenheid en humor zeer plezierig!

Toegevoegde waarde?
Een mooi en stevig programma waarbij de som is meer dan de delen. Ik ben in de politiek eigenlijk altijd meer ‘links en rood’ dan ‘groen en milieu’ geweest. Nu is Groen Links veel meer een paraplu waar beide kanten samenkomen. Is duurzaamheid voor mij het verbindende woord. We hebben maar één aarde.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.