Wie ben ik?
Ik ben geboren in 1954 in Hatert, toen nog een kerkdorp van Nijmegen en daar ben ik ook opgegroeid. In Malden ben ik in 2000 gaan wonen, op zoek naar meer groen en het kleinschalige en rustiger woongenot van een dorp. Ik heb 2 kinderen, een zoon van 1983 en dochter van 1985. In 1986 is de vader van mijn kinderen overleden en stond ik er alleen voor. Gelukkig veel lieve mensen om mij heen die mij hebben opgevangen. Inmiddels heb ik heb 3 kleinkinderen. In 2005 is bij mij kanker geconstateerd en in diezelfde periode kwam ook Ruud van Gisteren op mijn pad. Wij zijn in 2011 getrouwd. Ik ben ruim 33 jaar werkzaam geweest als assistent accountant en heb na mijn ziekte gekozen voor een werkplek waar meer aandacht was voor de mens. Ik werk nu in Boxmeer bij de congregatie van de zusters van Julie Postel, als financial controller. De mens is voor mij belangrijk, net als de dieren en de natuur. Ik wandel graag. Een aantal jaren geleden heb ik samen met Ruud de laatste 250 km naar Santiago de Compostela gelopen, in stilte genietend van alles om ons heen.

Waarom politiek actief?
Als ik eerlijk ben, komt dat door Ruud. GroenLinks gaat zelfstandig de verkiezingen van 2018 in en was op zoek naar leden die aanpakken en ondersteunen. Daarbij kwam al snel de vraag voor ondersteuning van het financiële gebeuren. GroenLinks is voor mij de politieke partij die staat voor alles wat ik belangrijk vind. Sociaal, groen, vooral de zorg om mens, dier en de gehele natuur. Daar wil ik met al mijn kwaliteiten in mee gaan, samen op pad naar het goede!

Commissiewerk?
Plotseling kwam daar de vraag tijdens de ledenvergadering: “We zoeken ook nog iemand voor de commissie financiën.” Daarop heb ik geantwoord…. “Zal ik eens gek doen?” Ik hoop in goed overleg hieraan mijn bijdrage te kunnen leveren.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.