Ik ben Pepijn, 21 jaar jong en nu al een tijdje actief bij GroenLinks Heumen. Daarnaast ben ik algemeen bestuurslid en penningmeester bij DWARS Gelderland en student politicologie aan de Radboud universiteit. Ik ben als we heel technisch gezien kijken geboren in Nijmegen, maar woon al mijn hele leven in Malden. Misschien ook wel vandaar dat ik mij zo graag voor de gemeente wil inzetten.

Al sinds dat ik jong ben voel ik mij thuis in de gemeente, wat ook een erg belangrijk punt is voor mij. Het samenzijn met anderen is wat het leven versierd, het geeft de mens nut en blijdschap. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in onze gemeente, of hun familie hier nu al generaties lang woont of dat ze zich hier net hebben gevestigd. Hiervoor zijn een paar dingen nodig. Ten eerste woningen, maar ook het verenigingsleven speelt hier een grote rol.

Daarnaast moet iedereen zich gehoord voelen. Ik merk zelf dat bijvoorbeeld jongeren niet genoemd worden in de gemeentelijke politiek en als het wel gebeurt, dan volgt vaak daarna het woord overlast. Dit is iets dat ik tegen wil gaan. Jongerenwerk is er bijvoorbeeld niet om overlast tegen te gaan, maar voor het welzijn van jongeren. Jongeren die in de gemeente wonen willen hier soms kunnen blijven wonen, maar ook dat lijkt niet altijd gezien te worden door de gemeentelijke politiek.

Vanwege deze punten hou ik mij vooral bezig met de dossiers wonen, sociale toegankelijkheid en jongerenparticipatie. Hier wil ik mij in de toekomst ook voor inzetten, het liefst als raadslid maar anders als commissielid. Zolang we blijven praten en vooral samen nadenken, geloof ik heilig dat we er altijd uit kunnen komen.