Wie ben ik?
In 1955 op een groot land- en tuinbouwbedrijf in Zierikzee uit de Zeeuwse klei getrokken. Als gevolg van de Watersnood van ‘53 naar Nijmegen gekomen in 1958. En sinds 8 jaar woonachtig in Malden, weer tussen de geiten, kippen en boerenkool. Weduwnaar van Marjo Veldkamp met wie ik 2 geadopteerde zoons uit Haïti heb. En een schat van een kleindochtertje. Van beroep milieukundige, merendeels werkzaam in de gezondheidszorg. Kennis van water- en bodemonderzoek en biotechnologie.
In mijn vrije tijd is er de tuin, de dieren en niet te vergeten Stichting De Keilbout. Het redden van gereedschappen en hulpgoederen en deze verzendklaar maken voor projecten elders in de wereld.

Waarom politiek actief?
Er wordt nog veel te weinig gedaan om die steeds maar groeiende afvalberg te verkleinen. Of beter gezegd: te voorkomen. Als de politiek hier niets aan doet, kunnen we over een poosje de CO2 van de straat scheppen. We moeten ervoor zorgen dat er meer dan voldoende groen om ons heen is én er eerlijker mee omgaan. Want er is voedsel genoeg voor iedereen op aarde. Blijkbaar kan dat alleen maar goed geregeld worden door een juist politiek inzicht en met het hart op de juiste plaats.

Toegevoegde waarde?
Mijn ouders hebben ons met de paplepel ingegeven dat afval niet bestaat, dat wat je over hebt je met een ander mag delen, dat je klaar moet staan voor je naaste (ongeacht religie, kleur of politieke voorkeur) en dat je respect moet hebben voor moeder aarde. Onze kinderen hebben dit ook mee gekregen. Hopelijk geven zij dat ook weer door.
Mijn paplepel is nog lang niet versleten. Wil hem nog vele jaren laten dienst doen, zowel in onze gemeente Heumen als elders in de wereld.

foto: Elza van der Saag van http://defotoboetiek.nl/contact/.