Ik woon met mijn allerliefste Renate sinds begin 2020 met heel veel plezier in Overasselt. Ik ben geboren in Hank in 1958 en studeerde in Nijmegen geschiedenis en in Arnhem beeldende kunst. Ik heb na mijn opleidingen altijd in de culturele en creatieve sector gewerkt, vooral in Duitsland en Engeland, als zelfstandig producent, docent en leidinggevende. In 2009 ben ik weer in Nijmegen gaan wonen en was enige tijd fractievolger voor GroenLinks.

Een rechtvaardige en eerlijke samenleving in een duurzame en groene leefomgeving, waarin veiligheid en gezondheid, een dak boven je hoofd en de kans iets van je leven te maken geen luxe zijn, maar waar iedereen recht op heeft. Dat is ook een politieke keuze. Je moet het willen, want anders gebeurt het niet. Het gaat niet alleen om kostenplaatjes. Ik ben ervan overtuigd dat een gelukkig leven stukken goedkoper is dan een ongelukkig leven.

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik denk dat ik door mijn ervaring een goede bijdrage kan leveren. Er zijn grote opgaven zoals de energietransitie en het bouwen van betaalbare woningen, maar mijn aandacht gaat ook uit naar de relatie tussen bestuur en inwoners en hoe inwoners beter kunnen worden betrokken bij besluiten en plannen van de gemeente. Daarbij hoort een goed overleg en openheid van zaken, ook als dingen niet kunnen en er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.